Dia i hora: Dijous 23 de març a les 18:15 hores
Lloc: Sala d’Actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona)
*Després de la presentació del llibre, inaugurarem la llibreria de Rosa Sensat tallant la cinta i entrant plegats. Celebrarem amb una copa de cava i un refrigeri.
Presentació gratuïta amb inscripció prèvia [clica aquí]
- El projecte Desplaçades com neix i estat actual del projecte. A càrrec de Maria Clapés, mestra de música d’educació primària. Creadora i membre de l’associació IURTA, coordina el projecte Desplaçades.
- Context: per què és important parlar de situacions forçades a l’aula? A càrrec de Miquel Martorell, doctor en Antropologia Social i Cultural i membre de l’associació IURTA.
- Experiència a l’aula sobre el projecte enfocat al dol migratori. A càrrec de Glòria Iniesta, de l’escola Mestre Pla de Castellar del Vallès.
- Experiència a l’aula sobre el projecte enfocat des de la interdisciplinarietat. A càrrec d’Albert Martínez, de l’escola Heura de Barcelona.
- Per què és important que les mestres escriguin les experiències a l’aula? A càrrec de Juli Palou, llicenciat en filosofia i en filologia, i doctor en filosofia i ciències de l’educació.
- Cançó de la cantata final, com a tancament.
Aprendre de l’art. Situacions d’aprenentatge a partir d’una proposta artística
Els capítols que componen aquesta obra tracten sobre els desplaçaments. Les mestres que els han escrit presenten el fet de deixar l’espai que és habitual a partir de temes i d’estils diferents. Els conflictes ambientals, el trànsit per les fases del dol, l’anàlisi crítica de la música de rap, els processos migratoris, entre altres, són qüestions que trobareu en aquest llibre. Llegir cada una de les propostes pot ser un bon motiu per obrirne d’altres que podeu dur a terme en els vostres espais educatius. És una proposta on art i aprenentatge es troben tothora en diàleg i que evidencia que la millor manera de fer front a qualsevol tipus de desplaçament és narrarlo, compartir-lo i, sempre que sigui possible, convertir-lo en cant col·lectiu.