Crònica de la cloenda de la 56a Escola d’Estiu

El Sol ja s’havia amagat per darrere de l’edifici principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona quan han començat a arribar al Pati de les Dones els últims inscrits a l’acte de cloenda, cap a les sis de la tarda. Davant de les últimes dades sanitàries, les salutacions s’han quedat en xocs de colze i poc més.

A quinze minuts que passaven de les sis, l’acte ha començat sense retards. La presidenta de l’associació, Francina Martí,  presenta al periodista i director del Departament d’Anàlisi i Desenvolupament Global de l’Institut de Salut Global Barcelona, Rafael Vilasanjuan, que s’ha apropat al faristol per iniciar la seva conferència, amb el títol ‘Educar sobre el llegat del virus’.

Vilasanjuan ha començat per felicitar el paper dels mestres, que s’han trobat a primera línia de batalla durant la pandèmia i ha recordat que la variant delta del coronavirus s’està assentant.

A través d’exemples científics, Vilasanjuan ha fet reflexions sobre el medi ambient, la diversitat, la digitalització a les aules i el canvi de paràmetres en la vida.

Entre aplaudiments, Vilasanjuan ha baixat de l’escenari per deixar pas a Àngel Domingo, secretari de la Junta Rectora de l’associació, que ha sigut l’encarregat de llegir les conclusions de la 56a Escola d’Estiu, que tenia com a lema: Reconèixer l’essència de l’escola. Fer de mestres des dels perquès.

Les conclusions han sorgit a través del treball d’aquestes dues setmanes: els debats, les conferències i els blocs formatius. A través de les conclusions el que es vol és “fer possible una escola i educació que posi l’essencial per davant: el bé públic i comú per sobre del bé individual”.

El conseller d’Educació ha agafat el torn de paraula per contestar al secretari de la Junta Rectora. L’Honorable Senyor Josep Gonzàlez-Cambray s’ha mostrat molt obert a escoltar les reflexions obtingudes durant l’Escola d’Estiu.

Gonzàlez-Cambray ha recalcat el paper dels participants “d’aquesta trobada engrescadora” i ha recuperat les paraules d’en Carles Capdevila: “Sou del grup que us esforceu diàriament per millorar el vostre dia a dia i les vostres aules”.

El conseller, dirigint-se  als professionals de l’educació, ha afirmat que “els mestres sou els que feu l’escola”, i ha finalitzat la seva interlocutòria amb el desig que “l’any que ve recuperem les abraçades i tornem a veure’ns els somriures” dins les aules.

Finalment, el grup d’espectacles Xiula ha pujat a l’escenari per cantar T’estimo bastant i Mirada estràbica. Aquesta última és una cançó tocada per l’experiència personal que convida a la igualtat i al respecte entre les nenes i els nens.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!