Treball globalitzat entorn als problemes socials rellevants i la humanització dels sabers

Preu:

0,00 

Preu soci/sòcia

0,00 

Preu general

Preu soci/sòcia

0,00 

Preu general

0,00 
Finalitzat

Per què és important treballar de forma globalitzada? Adoptar una mirada globalitzada en totes les etapes educatives és essencial per permetre a infants i joves establir relacions entre els coneixements, que en la vida quotidiana no són estancs ni estan compartimentats. Una educació globalitzada ha de permetre que el coneixement, els valors i les actituds construïdes a l’escola i a l’institut desbordin les parets de l’aula i de les assignatures per a esdevenir aprenentatges útils i enriquidors per a la vida de les persones.

Quina és la nostra proposta? Proposem una formació que us permeti, en totes les etapes, articular els coneixements, valors i actituds de manera globalitzada, entorn de problemes socials rellevants i la humanització dels sabers. Des dels problemes socials quotidians, fins a problemes globals complexos, posant sempre les persones humanes com a mesura i com a nucli dels aprenentatges, fomentant la formació del pensament crític i promovent la justícia social.

Que hi trobareu? Realitzarem una formació utilitzant una metodologia activa i reflexiva on, a partir del diàleg i el treball cooperatiu, donarem resposta als problemes i necessitats de la pràctica educativa. Construirem propostes per al treball globalitzat entorn dels problemes socials rellevants i la humanització dels sabers, llestes perquè les pugueu portar a la pràctica.

Objectius

  • Conèixer el treball globalitzat entorn dels problemes socials rellevants i la humanització dels sabers, i les possibilitats que ofereix per a donar resposta als reptes i necessitats del propi context
  • Elaborar una proposta de treball globalitzat entorn d’un problema social rellevant i la humanització dels sabers, adaptat a l’etapa educativa pertinent i llest per a ser dut a la pràctica

Continguts

  • El treball globalitzat com a resposta a les necessitats i reptes de l’aprenentatge de la nostra pràctica educativa 
  • El treball globalitzat entorn dels problemes socials rellevants i la humanització dels sabers: de la teoria a la pràctica

 

Equip formatiu

Jordi Castellví 

Mestre d’educació primària, graduat en història i doctor en Didàctica de les Ciències Socials. Actualment, treballa en la formació del professorat a la Universidad Internacional de la Rioja i a la Universitat Oberta de Catalunya, i elabora material educatiu per l’editorial Barcanova. També és membre del grup de recerca GREDICS i organitzador de les Jornades Internacionals de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en desenvolupament del pensament crític i literacitat crítica, relats i contra relats de l’odi, educació democràtica i educació per al futur.

 

Mariona Massip 

Professora d’educació secundària i de formació del professorat a la Universitat Autònoma de Barcelona. És graduada en història i doctora en educació, en l’especialitat de Didàctica de les Ciències Socials. Participa de la formació docent continuada amb la realització de cursos i l’organització de jornades. Ha elaborat materials educatius per l’ARC i per a l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres. És membre de GREDICS, ha col·laborat amb l’Escola de Cultura de Pau, i actualment forma part del grup de treball d’educació d’Amnistia Internacional. També ha voluntariat en espais entorns de lleure educatiu i amb persones amb risc d’exclusió social. Ha treballat sobre la humanització de les ciències socials, l’educació per a la ciutadania global i democràtica, els problemes socioambientals, la perspectiva de gènere i l’avaluació competencial, entre d’altres.

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!