La xarxa europea d’educadors ConCrit (CONstructive CRITicism) celebra la seva 11a trobada a Barcelona, els dies 26 i 27 de maig. ConCrit (CONstructive CRITicism) és una xarxa d’educadors, pedagogs, estudiants i altres figures professionals vinculades o interessades en l’educació, dins la qual hi ha com a membre fundadora l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
Els principals objectius de la xarxa ConCrit són oferir espais de reflexió per tal d’enfortir el diàleg democràtic, des d’una perspectiva internacional, tot plantejant debats que convidin a una reflexió i una anàlisi sobre aspectes pedagògics rellevants. Per això, des del 2006 el moviment ConCrit es reuneix en diferents ciutats europees, amb trobades que se celebren de forma gratuïta en espais públics oberts.
L’edició d’enguany compta amb el suport i la col·laboració de la revista Infància a Europa, i vol situar el debat sobre el concepte d’infància, vist des de diferents perspectives i a través del temps.
Programa trobada ConCrit Barcelona
26 i 27 de maig de 2017, Plaça del Poble Romaní (barri de Gràcia, Barcelona).
Divendres 26 de maig
de 14 a 18h: Benvinguda i acollida. Conferències i debats.
de 18 a 20.30h: Visionat del documental ‘Childhood’, que segueix el joc i les experiències dels infants de Aurora Kindergarten (escola bressol noruega) al llarg d’un any. La pel·lícula traça una perspectiva diferent de les necessitats dels infants confrontades amb la norma actual, i obre un bon tema de conversa per explorar la funció del joc i la importància de l’amistat en la vida dels infants. El visionat es durà a terme als Cinemes Girona (C/ Girona 175, Barcelona). L’entrada és gratuïta.
Dissabte 27 de maig
de 9 a 18.30h: Benvinguda. Conferències i debats. Presentació dels temes del grup de discussió. Comiat.
Ponents participants:
Herdis Toft, Universitat de Syddansk, Dinamarca.
Luis Alberto Ribeiro, APEI (Associació de mestres i pedagogs), Portugal.
Pedro Nunes da Silva, mestre jubilat i pedagog, Portugal.
Marie Claire Chavaroche-Laurent, CEMEA (Associació de mestres i pedagogs), França.
Gella Varnava-Skoura, Universitat d’Atenes, Grècia.
Sos Bayer, Universitat de Roskilde i Aarhus, Dinamarca.
Stefan Weis, VIA Universty College, Dinamarca.
Claus Jensen, pedagog,Dinamarca.