Exposicions sobre el consum responsable de l’aigua i dels aliments a disposició de les escoles i entitats que les sol·licitin

Foto: Nia i Kaya de tornada del pou (Sudan del Sud). Oriol Albaigés

L’Associació Blauhaus Audiovisual ha realitzat dos projectes sobre la gestió sostenible de l’aigua (El pou de Tallulah) i el consum d’aliments (El Rebost d’Adalet), consistents en una exposició física i uns materials didàctics en format digital, els quals considerem d’alt interès per la programació pedagògica de les escoles.

Objectius

  • Fomentar el coneixement sobre el paper de l’aigua a la natura i sobre els patrons actuals de producció, comerç i consum.
  • Contribuir a la construcció d’una comunitat informada i compromesa, conscient del poder de transformació que les petites accions tenen per a l’entorn proper, i per al planeta en general.

Sol·licita les exposicions

Objectius de l’agenda 2030 per al desenvolupament sostenible relacionats amb l’aigua

Objectius de l’agenda 2030 per al desenvolupament sostenible relacionats amb els aliments


EL REBOST D’ADALET. Un viatge a través dels aliments

Mercat de Lalibella (Etiòpia). Oriol Albaigés

El model actual de producció i consum planteja desafiaments ambientals i socials importants. D’una banda, milions de persones, sobretot a les zones rurals de l’Àsia i de l’Àfrica Subsahariana, viuen d’agricultures de subsistència. És a dir, només consumeixen el que elles mateixes són capaces de produir. Gairebé 800 milions de persones encara viuen en una situació d’extrema pobresa, amb dificultats per satisfer les necessitats més bàsiques com la salut, l’educació o l’accés a l’aigua potable i als aliments.

De l’altra, moltes societats estan immerses en una versió poc amable del consum: el consumisme, que empeny els consumidors a adquirir compulsivament més i més productes. Aquest comportament, del qual depèn en gran manera el sistema econòmic actual, té greus conseqüències per a la salut del planeta, ja sigui per l’enorme consum de recursos que comporta, com per la gran quantitat de residus que genera.

Vull sol·licitar l’exposició “EL REBOST D’ADALET”

 

EL POU DE TALLULAH. El viatge de l’aigua

Un bany al llac Obersee (Alemanya). Oriol Albaigés

Tot i que l’aigua és el recurs més abundant del planeta, no és il·limitat: només el 3% de l’aigua és dolça, i d’aquesta, únicament l’1% està disponible per al consum. Un dels efectes més visibles de l’escalfament global és que cada cop plou menys en algunes zones i els ecosistemes es deterioren. D’altra banda, el 40% de la població mundial no disposa d’accés a fonts d’aigua potable, de manera que el model hídric actual no només és insostenible des del punt de vista ecològic, sinó també des del punt de vista humanitari. 

La gestió sostenible de l’aigua és un dels desafiaments més grans per a la humanitat, un desafiament que no es pot encarar amb èxit sense la complicitat dels ciutadans i ciutadanes que, tot i el seu gran poder de transformació, no sempre disposen d’informació prou rigorosa per valorar els impactes que els seus actes tenen per a la sostenibilitat ambiental de la ciutat, del país o del planeta en general.

Vull sol·licitar l’exposició “EL POU DE TALLULAH”


MATERIAL DIGITAL PER CONSULTAR I DESCARREGAR

 

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES DE LES EXPOSICIONS

L’exposició física, dels dos projectes esmentats més amunt, consisteixen, cadascuna d’elles, en 2 mòduls formats per 4 marcs de fusta, units en zig-zag, que contenen 8 lones amb una selecció dels continguts més rellevants dels materials didàctics, que estan disponibles en format digital. L’estructura està pensada per ser instal·lada en sales, vestíbuls o llocs de pas. Els mòduls es poden col·locar en paral·lel o en línia, d’acord amb les característiques de l’espai. Cada mòdul necessita aproximadament una superfície lliure de 3 metres de llarg i 1 metre d’ample.


 

Sol·licita les exposicions

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!