Etapa educativa: Infantil i Primària
Franja horària: dilluns 26/06, dimarts 27/06 i dimecres 28/06, de 16h a 20h.
Ens podem quedar sense xocolata? Tindrem sempre aigua per viure? Què té a veure el preu del pa amb la guerra d’Ucraïna?
Buscar la resposta a preguntes com aquestes suposa activar coneixements de diferents àmbits i trobar les connexions entre ells, el que ens permet analitzar críticament el món que ens envolta i imaginar futurs possibles.
L’element principal de partida són les experiències personals i professionals de cada docent en el seu context i la reflexió individual i col·lectiva de les pràctiques proposades durant el curs. L’aportació del coneixement teòric d’experts: documentació, articles, bibliografia, ponències,… ajudaran a avançar en la construcció de la idea del Coneixement del medi.
Objectius
- Saber formular bones preguntes
- Identificar les connexions interdisciplinars de la situació plantejada
- Incorporar recursos i materials diversos.
Continguts
- Tipologia de preguntes
- Maneres de mirar des dels diferents àmbits
- Relacions entre els diferents continguts
- Recursos i materials
Total d’hores: 15 hores lectives, corresponents a 12 hores al llarg de les tres sessions presencials, a més de 3 hores de treball personal.
Equip formatiu
Núria López Rebollal
Mestra de primària jubilada. Els últims anys ha treballat al CESIRE com a tècnica d’educació en l’àmbit científic i tecnològic. Ha participat en la redacció de les competències bàsiques de Coneixement del Medi. Ha format part del grup “El Medi”, sent coautora del llibre “Medi_STEM, una mirada que integra”.
Elvira Martí Cañellas
Mestra de primària. Els darrers anys ha treballat com a tècnica d’educació al CESIRE, en l’àmbit de les Ciències Socials. Ha participat en la redacció de les competències de Coneixement del Medi, en diferents formacions i ha col·laborat en l’edició del llibre“Medi_STEM, una mirada que íntegra”.