Monogràfic. Perspectiva escolar recomana

Articles publicats a la revista PersPectiva escolar
«Pensament crític» [Diversos articles]. A: Perspectiva Escolar, núm. 398 (març-abril 2018), p. 4-49.
SANTIESTEBAN, A. «Educación política y medios de comunicación». A: Perspectiva Escolar, núm. 395 (setembre-octubre 2017), p. 12-16.
PALAU, D., i BALLBÉ, M. (2019). «Com viure i conviure a l’Institut Bitàcola». A: Perspectiva Escolar, núm. 404 (març-abril 2019).

Llibres
CARBONELL I SEBARROJA, J. L’educació és política. Barcelona: Octaedro, 2018 (Recursos Educatius).
La enseñanza de temas controvertidos: programa de desarrollo profesional para la enseñanza eficaz de temas controvertidos con la participación de Chipre, Irlanda, Montenegro, España, Reino Unido y el apoyo de Albania, Austria, Francia y Suecia. Madrid: Publicaciones del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. Financiado por la Unión Europea y el Consejo de Europa, 2015. Disponible a: https:// sede.educacion.gob.es/publiventa/la ensenanza-de-temas-controvertidos/ ensenanza/20648 [consulta: 2 d’octubre de 2019].
MEIRIEU, P. Educar després dels atemptats. Barcelona: Rosa Sensat, 2018 (Referents; 13).
MORENO VERA, J. R. Temas controvertidos en el aula. Enseñar historia en la era de la posverdad. Múrcia: Universidad de Murcia, 2019. Disponible a: http://www.ub.edu/histodidactica/ images/documentos/pdf/LIBRO%20 CONGRESO.pdf [consulta: 2 d’octubre de 2019].
SANTIESTEBAN, A. «La investigación sobre el desarrollo de la competencia social y ciudadana para una participación crítica». A: N. de Alba, F. García, i A. Santisteban (eds.). Educar para la participación ciudadana en la enseñanza de las ciencias sociales. Vol. I. Sevilla: Díada, 2012, p. 227286.

Articles de revistes
MARCHAN, I.; PALOU, L.; ROYO, P., i DOMÈNECH, J. «Els contextos quotidians i els estudis de cas com a espai didàctic per a l’ensenyament de les Ciències basat en Projectes». Ciències. Revista del professorat de ciències de Primària i Secundària, núm. 33, 8-14 (2017). Disponible a: https://revistes.uab.cat/ciencies/article/ view/n33-marchan-palou-domenech/7 [consulta: 2 d’octubre de 2019].
PINEDA-ALONSO, J. A. «Educar para la ciudadanía trabajando con temas controvertidos en Educación Secundaria Obligatoria». Revista de Investigación Educativa, núm. 33, 2, (2015) p. 353-367. Disponible a: https://revistas.um.es/rie/article/ view/208441 [consulta: 2 d’octubre de 2019].
SANTISTEBAN FERNÁNDEZ, A. «La enseñanza de las ciencias sociales a partir de problemas sociales o temas controvertidos: estado de la cuestión y resultados de una investigación». El Futuro del Pasado, núm. 10, (2019), p. 57-79 Disponible a: https://www. elfuturodelpasado.com/ojs/index.php/ FdP [consulta: 2 d’octubre de 2019].
VENEU, F. i COSTA, M. «Temas controvertidos en la clase: ¿estamos listos? Una pequeña investigación entre los profesores de ciencias». A: Revista Electrónica Interuniversitaria de Formación del Profesorado, núm. 19, 2, 89-100. Disponible a: https://revistas.um.es/reifop/article/view/253791 [consulta: 2 d’octubre de 2019].

Sèries
Yearsandyears (2019) 1 temporada Direcció: Russell T. Davies (creador), Simon Cellan Jones i Lisa Mulcahy
Narra la història de la família Lyon al llarg de quinze anys clau de la societat britànica, plens de convulsos canvis polítics, econòmics i tecnològics.
The Handmaid’s Tale (2017, 2018 i 2019) 3 temporades Direcció: Bruce Miller
La història mostra un futur distòpic posterior a una guerra civil en què les dones fèrtils, anomenades serventes, són esclavitzades per engendrar nens. Enmig del caos, el govern totalitari i teocràtic de Gilead assoleix el poder als antics Estats Units després d’una guerra civil.
La societat s’organitza en noves classes socials en què les dones són brutalment oprimides: per llei, no poden treballar, tenir propietat privada, gestionar diners ni llegir. Les poques dones fèrtils que queden són controlades pel règim i anomenades serventes (handmaids), seguint una interpretació extremista de la Bíblia.

Amb la col·laboració de la BIBLIOTECA ROSA SENSAT

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!