‘Territoris de joc i d’exploració. El dret a jugar’ | Alejandra Dubovik, Alejandra Cippitelli

El dia 03 de març a les 18 hores (14 hores a l’Argentina) va tenir lloc a distància la presentació del llibre ‘Territoris de joc i d’exploració’ de les mestres d’Educació Infantil argentines, Alejandra Dubovik i Alejandra Cippitelli. La publicació forma part de la col·lecció ‘Temes d’Infància’, la qual amb aquesta nova obra publicada suma 77 números.

Les autores relaten l’experiència de territoris com una invitació a tots els mestres a imaginar i crear nous contextos, espais i territoris que trenquin amb les pràctiques estereotipades de jocs controlats. Entre les seves pàgines trobem com des de la manipulació del material, en col·laboració i comunicació amb els companys i les companyes, i mitjançant l’imaginari col·lectiu i participatiu, els nens i les nenes van construint el coneixement.

David Altimir, mestre i director de la Revista Infància, va ser l’encarregat de fer l’obertura de l’acte, que va comptar també amb la participació de Katia Hueso, biòloga i educadora, que ens va parlar sobre la importància de conquistar els espais exteriors en l’educació; i, M.Isabel i M. Ángeles Abelleira, mestres d’Educació Infantil, van exposar una interpretació i consideracions sobre la proposta de l’escola Fabulinus. Després de la intervenció de les autores, es va obrir un torn de preguntes de les persones assistents.

Un territori vist com un gran paisatge constructiu on tot el que hi ha comunica. Un territori associat a la construcció d’identitats compartides. Un territori com a lloc, entès com aquest espai travessat pels afectes.

 


[Esp] El jueves 03 de marzo a las 18 horas (14 horas en Argentina) tuvo lugar a distancia la presentación del libro ‘Territorios de juego y de exploración’ de las maestras de Educación Infantil argentinas, Alejandra Dubovik y Alejandra Cippitelli. La publicación forma parte de la colección ‘Temes d’Infància’, la cual con esta nueva obra publicada suma 77 números.

Las autoras relatan la experiencia de territorios como una invitación a todos los maestros a imaginar y crear nuevos contextos, espacios y territorios que rompan con las prácticas estereotipadas de juegos controlados. Entre sus páginas encontraréis como desde la manipulación del material, en colaboración y comunicación con los compañeros y las compañeras, y mediante el imaginario colectivo y participativo, los niños y las niñas van construyendo el conocimiento.

David Altimir, maestro y director de la Revista Infància, fue el encargado de hacer la apertura del acto, que contó también con la participación de Katia Hueso, bióloga y educadora, que nos hablaron sobre la importancia de conquistar los espacios exteriores en la educación; y, M.Isabel y M. Ángeles Abelleira, maestras de Educación Infantil, expusieron una interpretación y consideraciones sobre la propuesta de la escuela Fabulinus. Después de la intervención de las autoras, se abrió un turno de preguntas de las personas asistentes. 

 

Relacionats

Subscriu-te al nostre butlletí!
Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues
Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!

Subscriu-te al nostre butlletí!

Vols rebre informació sobre totes les novetats formatives i activitats de l'Associació?
Subscriu-t'hi!

Escoles/Universitats amigues

Ets un centre educatiu que vol participar i cooperar amb equips de mestres compromesos amb la millora de l’educació a Catalunya?
Associa't i forma part de la xarxa!